entrderuHer gün 09:00- 19:00 +90 546 107 3600[email protected]

Türkiye’nin ve Antalya’nın En Kapsamlı Hayvan Hastanesi

Alanında uzman hekimlerimizle son teknoloji cihazları bir araya getirdik.

Prime Animal Hospital

Prime Animal Hospital daha önce yapılmayanı ortaya koymak adına gönüllük esasına dayalı olarak yaşama geçirilen, merkezinde iyilik olan bir cerrahi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesidir.

Prime Animal Hospital olarak patili canların yaşam standartlarını daha yüksek seviyeye çıkarmayı, onları tekrar sosyal hayata kazandırmayı ve sağlıklı bir ömür geçirebilmelerini sağladığımız bir gelecek için yola çıkmıştır.

Prime Animal Hospital, patili dostumuzun doğduğu andan itibaren ırkına göre bakımının nasıl yapılması gerektiğinin bilgisi veriliyor ama o ırkı bekleyen hastalıklar noktasında öncesinde nasıl önlemler alınması gerekiyor? İşte bu büyük soru işaretine yanıtlar üretiyoruz. Çocukların gelecekte yaşayabileceği risklere karşı koruyucu hekimlik yapıyoruz.
Prime Animal Hospital, fizik tedavi uygulanmadığı için düşkün yaşlanma geçiren çocuklarımıza daha kaliteli bir yaşlılık evresi geçirmelerine yardımcı oluyor.

Prime Animal Hospital olarak seçkin veteriner kadromuzla patili dostlarımızın ve sahiplerinin memnuniyeti odaklı etik ilkeler doğrultusunda hayvanların yaşam kalitesini arttırırken veteriner tıbbının gelişimine de akademi bölümümüzle katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Kısacası;
bünyemizde sunduğumuz yüksek teknolojiye sahip sağlık altyapımızla hayvan hastanesi olarak Türkiye’ye model oluşturmayı, dünyada da referans gösterilen bir sağlık kurumu olmayı hedefliyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

Köpeğinizi nasıl kucaklamalısınız?

Eğer köpeğiniz küçük ise (12 kilonun altında) bir kolunuzu göğsünün altına, bacaklarının arasına yerleştirerek, aynı kolunuzun eliyle arka tarafını kavrayıp göğsünüz ve kolunuz arasında sıkıştırarak tutabilirsiniz. Orta boy bir köpeğiniz varsa (12-18 kilo) kaldıraç görevi görecek kolunuzu arka bacakları arasından, diğer kolunuzu da ön bacakları arasından geçirerek tutup göğsünüzle sabitleyebilirsiniz. Bu köpeğinizi iyice desteklenmiş ve rahat bir şekilde durmasını sağlar. Daha büyük ırklar için ideal kaldırma kaldırma yolu bir bir kişinin göğsünün altından, diğer bir kişinin de karnından tutarak kaldırması suretiyle 2 kişinin yapmasıdır.

Kediler neden kıl yumağı kusar?

Ara sıra bir tüy yumağı olağandışı değildir. Ancak sık sık kusma (kusmukta kıl yumağı olsun ya da olmasın) , öksürme normal değildir ve kıl yumağı dışında sağlık sorunlarının olduğunu gösterebilir. Bu semptomlara sahip kedilerde mide-bağırsak hastalığı, cilt hastalığı veya çeşitli diğer sağlık sorunları olabilir. Kediniz bu tür belirtiler gösteriyorsa, kediniz bir veteriner tarafından muayene edilmelidir.

Muhabbet kuşlarında soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?

Genel olarak baktığımızda en önemli belirtiler; halsizlik ve tüylerde kabarmadır. Kuşlar tüylerini kabartır ve genellikle çok hareket etmeden belirli bir noktada durur. Halsizlik söz konusudur. Eskisi gibi hareket etmez, ses çıkarmaz, oyun oynamaz. Daha sakin bir şekilde kalmayı tercih eder. Günün büyük bir kısmını uyku halinde geçirir. İştahsızlık vardır. Yem tüketimi azalır. Veteriner hekimine danışmayı unutmayınız.

Kedilerin ağzı neden kokar?

Yeterince temiz olmayan kedi ağızlarında bakterilerden kaynaklı kötü koku oluşabilir. Ayrıca diş ve diş eti hastalıkları da ağzın kötü kokmasına neden olabilir. Kedinizin kalitesiz beslenmesi veya cilt hastalığı da ağız kokusuna neden olabilmektedir. Solunum yolu, karaciğer ya da böbreklerde meydana gelen enfeksiyon da ağız kokusuna neden olan diğer etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tavşan bakımı zor mu?

Gözlerinin etrafına sürme çekilmiş gibidir. Çok büyümezler. Doyumsuzluğu ile de bilinir. Fazlaca kilo alıp, sağlığının bozulmaması için beslenme konusunda daha titiz davranmanız gerekir.

Köpeğimin diş sağlığında nelere dikkat etmeliyim?

Dilini fırçalamayın. 30-60 saniye süre ile fırçalayın. Haftada en az 2-3 defa dişlerini fırçalayın. Dişlerin iç kısımlarını göz ardı etmeyin. Yılda en az bir defa profesyonele temizlettirin. 2 yaşından sonra veteriner hekime düzenli kontrol ettirin.