entrderuHer gün 09:00- 19:00 +90 546 107 3600[email protected]

Köpeğiniz İçin İkinci Bir Veteriner Görüşü Alınması

İkinci görüşler ve yönlendirmeler, ister veteriner tarafından önerilsin, ister evcil hayvan sahibi tarafından düşünülsün, genellikle evcil hayvan sahipleri için büyük endişeye neden olur. Bazen, her türlü çabaya rağmen, işler planlandığı gibi gitmez ve ilgilenen klinisyen – evcil hayvanı tedavi eden veteriner – başka bir veterinerle ikinci bir görüşün hastanın yararına olabileceğini öne sürer.

Diğer durumlarda, müşteriler evcil hayvanlarının ilerlemesinden hayal kırıklığına uğrarlar veya ikinci bir görüş almak için bir arkadaş veya komşunun tavsiyesini alırlar, ancak bunu normal veterinerleriyle tartışmaktan rahatsız olabilirler. Çoğu durumda, veteriner hekimler sadece evcil hayvan için en iyisini isterler ve kendilerini tehdit altında veya kırgın hissetmezler. Aslında çoğu veteriner, evcil hayvanınızın durumuna göre ikinci bir görüş için en iyi veterineri seçmenize yardımcı olabilir.

İkinci görüş ile yönlendirme arasındaki fark nedir?

Genel anlamda, ikinci bir görüş, bir vakayla ilgili olarak eşit derecede güvenilir başka bir veterinerin görüşüne atıfta bulunur. Bir sevk tipik olarak bir hastanın bir pratisyen hekimden uzman bir veterinere nakledilmesi anlamına gelir.

Yönlendirme nedenleri nelerdir?

Evcil hayvanlar çeşitli nedenlerle bir uzmana sevk edilebilir. Normalde iki ana gruba ayrılırlar:

  • Hasta, pratisyen hekimin tesisinde bulunmayan gelişmiş teşhis veya cerrahi ekipman veya prosedürlere ihtiyaç duyar.
  • Hasta, belirli bir koşulda ileri düzeyde uzmanlık veya belirli bir türle ilgili uzmanlık veya ileri düzeyde deneyim gerektirir.

Bir sevk veya ikinci görüş nasıl planlanır?

Veterineriniz olarak, evcil hayvanınız için en iyisinin ne olduğu konusundaki endişelerinizi paylaşıyoruz. İkinci bir görüş veya tavsiye istediğinizi düşünüyorsanız, lütfen bunu bizimle görüşmekten çekinmeyin; evcil hayvanınız için en iyisinin ne olduğuna birlikte karar verebiliriz. Uzman veya ikinci görüşlü veterinerin tüm gerçekleri ve evcil hayvanınızın ilgili tıbbi geçmişine sahip olması önemlidir. Bizimle ikinci bir görüş veya sevk almayı görüştükten sonra, sizin için randevuyu koordine etmemize yardımcı olabilir ve herhangi bir laboratuvar veya teşhis kayıtları da dahil olmak üzere tam tıbbi geçmişin randevunuz için zamanında iletilmesini sağlayabiliriz.

Uzmana bağlı olarak, birincil bakım uygulamanız aracılığıyla veya doğrudan evcil hayvan sahibinizle birlikte randevular planlayabilirler. Programlama tercihlerinden bağımsız olarak, birinci basamak veteriner hekiminizden tıbbi kayıtlara ihtiyaçları olacaktır.

Peki ya maliyet?

Bir uzmana sevk genellikle genel bir veteriner hekime göre daha pahalıdır. Evcil hayvanınız sigortalıysa, maliyeti genellikle sigorta şirketi tarafından karşılanır. Sevk randevunuzdan önce evcil hayvan sağlık sigortanıza danışmak ve uygun finansal düzenlemeleri yapmak sizin sorumluluğunuzdadır.

Çoğu sevk merkezi, ziyaretinizle ilgili maliyetlerin yaklaşık bir tahminini size vermeye çalışacaktır. Bunun, doğru bir fatura değil, yalnızca yaklaşık bir maliyet tahmini olabileceği vurgulanmalıdır.

Bir uzmanı görmek için uzaklara gitmem gerekecek mi?

Bu, tamamen gerekli uzman görüşünün türüne ve evinize göre konumlarına bağlıdır. Bir uzmana sevk, bir veterinerlik okulunu ziyaret etmeyi ve bazen önemli bir mesafe kat etmeyi içerebilir. Bugün, özellikle kentsel ve banliyö bölgelerinde giderek daha fazla sevk merkezi kurulmaktadır. Bazı durumlarda, konsültasyonlar veya prosedürler için veterinerinizin muayenehanesine gelecek bir seyahat uzmanı olabilir (çoğunlukla bunlar cerrahi uzmanlardır).

Randevu Al

24 saat içerisinde sizlere geri dönüş saylayacağız.  ACİL durumlar için lütfen +90 546 107 36 00 numaralı telefonu arayınız.

    Polikinlik Adresi

    Çağlayan Mahallesi 2030 Sokak No:10 Muratpaşa / Antalya

    0546 107 36 00 
    [email protected]

    Poliklinik Çalışma Saatleri

    Pazartesi - Cumartesi09:00 - 19:00

    Sıkça Sorulan Sorular

    Köpeğinizi nasıl kucaklamalısınız?

    Eğer köpeğiniz küçük ise (12 kilonun altında) bir kolunuzu göğsünün altına, bacaklarının arasına yerleştirerek, aynı kolunuzun eliyle arka tarafını kavrayıp göğsünüz ve kolunuz arasında sıkıştırarak tutabilirsiniz. Orta boy bir köpeğiniz varsa (12-18 kilo) kaldıraç görevi görecek kolunuzu arka bacakları arasından, diğer kolunuzu da ön bacakları arasından geçirerek tutup göğsünüzle sabitleyebilirsiniz. Bu köpeğinizi iyice desteklenmiş ve rahat bir şekilde durmasını sağlar. Daha büyük ırklar için ideal kaldırma kaldırma yolu bir bir kişinin göğsünün altından, diğer bir kişinin de karnından tutarak kaldırması suretiyle 2 kişinin yapmasıdır.

    Kediler neden kıl yumağı kusar?

    Ara sıra bir tüy yumağı olağandışı değildir. Ancak sık sık kusma (kusmukta kıl yumağı olsun ya da olmasın) , öksürme normal değildir ve kıl yumağı dışında sağlık sorunlarının olduğunu gösterebilir. Bu semptomlara sahip kedilerde mide-bağırsak hastalığı, cilt hastalığı veya çeşitli diğer sağlık sorunları olabilir. Kediniz bu tür belirtiler gösteriyorsa, kediniz bir veteriner tarafından muayene edilmelidir.

    Muhabbet kuşlarında soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?

    Genel olarak baktığımızda en önemli belirtiler; halsizlik ve tüylerde kabarmadır. Kuşlar tüylerini kabartır ve genellikle çok hareket etmeden belirli bir noktada durur. Halsizlik söz konusudur. Eskisi gibi hareket etmez, ses çıkarmaz, oyun oynamaz. Daha sakin bir şekilde kalmayı tercih eder. Günün büyük bir kısmını uyku halinde geçirir. İştahsızlık vardır. Yem tüketimi azalır. Veteriner hekimine danışmayı unutmayınız.

    Kedilerin ağzı neden kokar?

    Yeterince temiz olmayan kedi ağızlarında bakterilerden kaynaklı kötü koku oluşabilir. Ayrıca diş ve diş eti hastalıkları da ağzın kötü kokmasına neden olabilir. Kedinizin kalitesiz beslenmesi veya cilt hastalığı da ağız kokusuna neden olabilmektedir. Solunum yolu, karaciğer ya da böbreklerde meydana gelen enfeksiyon da ağız kokusuna neden olan diğer etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Tavşan bakımı zor mu?

    Gözlerinin etrafına sürme çekilmiş gibidir. Çok büyümezler. Doyumsuzluğu ile de bilinir. Fazlaca kilo alıp, sağlığının bozulmaması için beslenme konusunda daha titiz davranmanız gerekir.

    Köpeğimin diş sağlığında nelere dikkat etmeliyim?

    Gözlerinin etrafına sürme çekilmiş gibidir. Çok büyümezler. Doyumsuzluğu ile de bilinir. Fazlaca kilo alıp, sağlığının bozulmaması için beslenme konusunda daha titiz davranmanız gerekir.