trHer gün 09:00- 19:00 +90 546 107 3600[email protected]

Nöroloji

Beslenme ve Diyetetik

Hayvanların beslemesinde en önemli unsurlardan biri de hayvanınıza uygun mamayı seçmektir. Bu konuda dikkatli olunması gereken kısım ise aslında iyi bir veteriner hekim seçimidir. Veterinerinize besleme ile ilgili sorular sormalı, kediniz-köpeğiniz için en uygun mamayı beraber seçmelisiniz. Hayvan beslenmesinde önemli olan konular da dönemsel ihtiyaçlar, hayvanınızın cinsine ait esansiyel besin maddeleri ihtiyaçları ve hayvanınızın sahip olduğu ya da geçirdiği hastalıklardır. 3 aylık bir kedi ve idrar yollarında taş olan 2 yaşında bir kedinin ihtiyaçları ve yemesi gereken mamalar farklıdır. Örneğin Rottweiler ırkı köpek ile Pekinez ırkı köpeğin ihtiyaçlarının farklı olması gibi.

Evcil Hayvanınız İçin Zararlı Olan Bazı Besin Maddeleri
  • ÜZÜM (KURU / YAŞ)
  • ÇİKOLATA
  • SOĞAN – SARIMSAK
  • XYLİTOL (sakız, şekerleme, diş macunu)
  • HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU
  • ÇOK TUZLU YİYECEKLER
  • ÇİĞ HAMUR MAYASI
  • PATATES CİPSİ
  • SİMİT
  • PATLAMIŞ MISIR vb.

Seçeceğiniz mama ile evcil hayvanınızın uygun diyetle sağlıklı olarak yetişmesini sağlayacaktır.

Evcil hayvanınızın diyetine göre değişiklik gösteren mamalara örnek vermek gerekirse;

Alerjik mamalar   

 

Alerji sorunu yaşayan kedi ve köpeklerin deri üzerindeki kızarıklık ve kaşıntı sorununu çözmeye odaklıdır. Deri ve tüy sağlığını düzenlemeye yöneliktir.

Böbrek hastalıklarına yönelik mamalar

Gastro İntestinal mamalar

Akut ve kronik bağırsak sendrom ve emilim sorunlarının giderilmesi ve ishalinin iyileştirilmesi sürecinde kullanılır. Mide sorunlarının giderilmesinde uygulanan tedaviye yardımcıdır.

Struvite taşlarına yönelik mamalar

Obezite mamaları

Kilo sorunu yaşayan evcil hayvanınızın vücut kas kütlesinin artırılması, ideal kiloya ulaştırılması ve bu kilonun korunması yönünde tedavi eder.

Hepatic (Karaciğer) rahatsızlıklarına yönelik mamalar

 

Üriner Sisteme yönelik mamalar

İdrar yolunda gelişen strüvit taşlarının önlenmesi ve tekrarlamaması amacıyla kullanılır. İdrar yolunda optimal pH düzeyi oluşturarak idrar yolu sağlığını güvence altına alır.

Cardiac (Kalp ve Dolaşım sistemi) rahatsızlıklarına yönelik mamalar

Randevu Al

24 saat içerisinde sizlere geri dönüş saylayacağız.  ACİL durumlar için lütfen  +90 546 107 36 00 numaralı telefonu arayınız.

    Poliklinik Adresi

    Çağlayan Mahallesi 2030 Sokak No:10 Muratpaşa / Antalya

    0546 107 36 00 
    [email protected]

    Poliklinik Çalışma Saatleri

    Pazartesi - Cumartesi09:00 - 19:00

    Sıkça Sorulan Sorular

    Köpeğinizi nasıl kucaklamalısınız?

    Eğer köpeğiniz küçük ise (12 kilonun altında) bir kolunuzu göğsünün altına, bacaklarının arasına yerleştirerek, aynı kolunuzun eliyle arka tarafını kavrayıp göğsünüz ve kolunuz arasında sıkıştırarak tutabilirsiniz. Orta boy bir köpeğiniz varsa (12-18 kilo) kaldıraç görevi görecek kolunuzu arka bacakları arasından, diğer kolunuzu da ön bacakları arasından geçirerek tutup göğsünüzle sabitleyebilirsiniz. Bu köpeğinizi iyice desteklenmiş ve rahat bir şekilde durmasını sağlar. Daha büyük ırklar için ideal kaldırma kaldırma yolu bir bir kişinin göğsünün altından, diğer bir kişinin de karnından tutarak kaldırması suretiyle 2 kişinin yapmasıdır.

    Kediler neden kıl yumağı kusar?

    Ara sıra bir tüy yumağı olağandışı değildir. Ancak sık sık kusma (kusmukta kıl yumağı olsun ya da olmasın) , öksürme normal değildir ve kıl yumağı dışında sağlık sorunlarının olduğunu gösterebilir. Bu semptomlara sahip kedilerde mide-bağırsak hastalığı, cilt hastalığı veya çeşitli diğer sağlık sorunları olabilir. Kediniz bu tür belirtiler gösteriyorsa, kediniz bir veteriner tarafından muayene edilmelidir.

    Muhabbet kuşlarında soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?

    Genel olarak baktığımızda en önemli belirtiler; halsizlik ve tüylerde kabarmadır. Kuşlar tüylerini kabartır ve genellikle çok hareket etmeden belirli bir noktada durur. Halsizlik söz konusudur. Eskisi gibi hareket etmez, ses çıkarmaz, oyun oynamaz. Daha sakin bir şekilde kalmayı tercih eder. Günün büyük bir kısmını uyku halinde geçirir. İştahsızlık vardır. Yem tüketimi azalır. Veteriner hekimine danışmayı unutmayınız.

    Kedilerin ağzı neden kokar?

    Yeterince temiz olmayan kedi ağızlarında bakterilerden kaynaklı kötü koku oluşabilir. Ayrıca diş ve diş eti hastalıkları da ağzın kötü kokmasına neden olabilir. Kedinizin kalitesiz beslenmesi veya cilt hastalığı da ağız kokusuna neden olabilmektedir. Solunum yolu, karaciğer ya da böbreklerde meydana gelen enfeksiyon da ağız kokusuna neden olan diğer etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Tavşan bakımı zor mu?

    Gözlerinin etrafına sürme çekilmiş gibidir. Çok büyümezler. Doyumsuzluğu ile de bilinir. Fazlaca kilo alıp, sağlığının bozulmaması için beslenme konusunda daha titiz davranmanız gerekir.

    Köpeğimin diş sağlığında nelere dikkat etmeliyim?

    Gözlerinin etrafına sürme çekilmiş gibidir. Çok büyümezler. Doyumsuzluğu ile de bilinir. Fazlaca kilo alıp, sağlığının bozulmaması için beslenme konusunda daha titiz davranmanız gerekir.

    Kedimi parazitlerden nasıl korurum?

    Kedi sahipleri sıklıkla (ve yanlışlıkla) kedileri evde yaşadığı için pire ve diğer parazilerin bir sorun olmayacağına inanırlar. Pireler iç mekanlarda çok kolay bir şekilde yollarını bulabilir, kıyafetlerinize veya dışarı çıkan bir köpeğe otostop çekebilir veya pencere kapılardaki küçük açıklıklardan yollarını bulabilirler. Ayrıca tenya ve yuvarlak solucan gibi bağırsak parazitleri de sorun olabilir. Sivrisinekler iç mekanlarda da yollarını bulabilir ve potansiyel olarak kedinizi kalp solucanlarına maruz bırakabilir. Kedinizin uygun bir parazit önleme programında olduğundan emin olun.